Persoonlijke en kwalitatief hoogwaardige zorg

Behandelmethoden

We gebruiken traditionele vormen van therapie evenals methoden die recentelijk hebben bewezen een gunstig effect te hebben op bepaalde problemen. Hieronder vindt u een lijst van behandelmethoden die we op dit moment gebruiken.

EMDR

EMDR is de afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een kortdurende, geprotocolleerde en cliëntgerichte behandelmethode voor trauma gerelateerde (angst)klachten.

Lees verder

Andere behandelvormen voor trauma

Na het meemaken van een ingrijpende gebeurtenis, zoals een ongeluk, verkrachting of een overval, kunnen er klachten optreden zoals herbelevingen, nachtmerries, voortdurende waakzaamheid en snel schrikken.

Lees verder

Lichaamsgerichte psychotherapie

Bij lichaamsgerichte psychotherapie is het uitgangspunt dat lichaam en geest een eenheid vormen. De gedachte is dat (nare) ervaringen niet alleen worden opgeslagen in je geheugen maar ook in het lichaam.

Lees verder

Beeldcommunicatie therapie

Tijdens de gesprekken kan er gebruik worden gemaakt van beeldcommunicatie. Het kan moeilijk zijn om gevoelens en ervaringen onder woorden te brengen, beelden kunnen dan helpen om zichtbaar te maken wat er speelt.

Lees verder
Scroll to Top